Miten usein ikkunat kannattaa pestä?

Yleisin pesuväli kokemuksesta asiakkailla on 1-2 kertaa vuodessa. Jos perheessä on pieniä lapsia, tai kuten meillä ikkunassa päivystävä koira märällä nenällä, voi pienten käsien ja nenien tahrat ottaa useammin pinnoilta. Luonnollisesti mikäli asuu vilkasliikenteisen kadun varrella keskustassa, likaantuu ikkunat nopeammin kuin syrjässä asuvan.

Mistä aloittaa?

Aluksi kannattaa pyyhkiä ikkunanpuitteet, listat ja nurkat. Jos ikkunan väleissä on paljon esim. kärpäsiä, on imuri hyvä apu. Pesuvälineiksi riittää hyvä mikrokuituliina, ikkunanpesin ja -lasta. Kuivaukseen on hyvä varata esim. pyyhe tai ylimääräisiä mikrokuituliinoja. Jotkut luottavat sanomalehteen kuivatessaan ikkunoita.

Pesuaineet

Monet pesevät ikkunat tiskiaineella. Etikka joko tiskiaineeseen tai veteen sekoitettuna kirkastaa ikkunat. Etikkaa voi käyttää muuallakin kodin siivouksessa ja pyykinpesussa, sekä esim. kahvinkeittimen, astianpesukoneen ja mikron puhdistuksessa. Lisäksi pesussa voi käyttää ihan ikkunanpesuun tarkoitettuja aineita.

Älä pese ikkunoita suorassa auringonpaisteessa jos mahdollista. Samoin jos ilma on todella kuuma, kuumenee myös pestävä ikkuna ja sen pesu voi olla haastavaa koska pesuaine kuivuu lasiin todella nopeasti. Kuumalla pestessä on siis syytä olla normaalia ripeämpi.

Ikkunanpesemisen voi myös ulkoistaa. Ikikiva tekee ikkunanpesua kotitalouksilla. Lue lisää Ikikivan toteuttamasta ikkunanpesusta


Ikikiva 2024 | Powered by Bautomo