Hyödynnä verottajan kotitalousvähennys kotipalvelutyössä!

Kuinka paljon vähennystä voi saada?

Vuonna 2022 kotitalousvähennyksen maksimi on 3 500 euroa. Saat maksimimäärän, kun yritykselle maksamasi laskun loppusummassa on 5 875 euroa työn osuutta. Omavastuu on 100 euroa vuodessa.

Kotitalousvähennyksen saa vain työn osuudesta. Vähennys on 60% työn osuudesta, jos työn on ostanut yritykseltä. Jos palkkaa työntekijän, voi vähentää 30% palkasta sekä palkkaan liittyvät työnantajan sivukulut. Et saa kotitalousvähennystä esimerkiksi tarvikkeista tai matkakuluista. Kun yrittäjä lähettää sinulle laskun töistä, laskussa täytyy olla erittely. Erittelystä näet, mikä on työn hinta. Sen jälkeen voit hakea kotitalousvähennystä työn hinnasta.

Voinko jakaa vähennyksen puolisoni kanssa?

Voit jakaa vähennyksen puolisosi kanssa. Silloin voitte saada yhteensä 4 500 euroa kotitalousvähennystä. Molemmat puolisot ilmoittavat vähennyksen verotukseen. Molempien täytyy kuitenkin maksaa omavastuu, joka on 100 euroa. Jos perhe maksaa remontti- tai kotitöistä alle 5 875 euroa, vain yhden perheenjäsenen kannattaa hakea kotitalousvähennystä. Silloin maksatte omavastuun vain yhden kerran.

Jos maksat veroja hyvin vähän, vähennystä ei aina voi tehdä. Silloin voimme hyvittää kotitalousvähennyksen aviopuolisosi verotuksessa. Samoin jos kotitalousvähennys ylittää maksimin, hyvitämme kotitalousvähennyksen aviopuolisollesi. Silloin puolisosi verot vähenevät. Tämä tapahtuu automaattisesti.

Tarvittaessa teemme yhteenvedon verotusta varten vuoden aikana ostetuista palveluista sekä autamme verottajalle menevän lomakkeen täytössä.

Lisätietoa Verohallinnon sivuilta

Ota yhteyttä

Ikikiva 2024 | Powered by Bautomo